Formsprutning av plast

Vår maskinpark består av drygt 30 stycken högautomatiserade formsprutningsmaskiner som har ett låskraftsspektra från 20 till 1000 ton. De klarar idag en skottvikt på ca 4 kg. Bearbetning sker i de flesta förekommande termoplaster och termiska elaster som t ex; PE, PP, PA,PC, POM, ABS,ASA,PSU, TPU, TPE med flera. Eftersom vi värnar om en hållbar framtid så erbjuder vi givetvis även återvunnet material samt biomaterial. Läs om postconsumer PP här samt om komposterbart biomaterial här.

Med detaljviktskapacitet från ett bråkdels gram upp till ett kilo, producerar vi både tekniskt avancerade artiklar i konstruktionsplaster och mindre komplicerade produkter i volymplaster. Även insert av metall och magnet.

 

JIJ-Plast AB - Formspruta 1000 ton
JIJ-Plast AB - Formspruta 1000 ton med Robot

Här ser ni lite exempel på maskiner i vår fabrik. Bilderna ovan är på vår formspruta med låskraft på 1000 ton, med robot och skottvikskapacitet på 4 kg. Till höger visas en av våra nya 60-tonnare, även den med robot. Har ni frågor om hur vi kan hjälpa er med något projekt så tveka inte att ringa oss på 042-220015, välkomna!

JIJ-Plast AB 60ton Battenfeld 2 med robot
JIJ-Plast AB 60ton Battenfeld 2 bur