Formsprutning av plast – Avancerad teknik för plastproduktion

Vår maskinpark består av drygt 30 stycken högautomatiserade formsprutningsmaskiner som har ett låskraftsspektra från 20 till 1000 ton. De klarar idag en skottvikt på ca 4 kg. Bearbetning sker i de flesta förekommande termoplaster och termiska elaster som t ex; PE, PP, PA,PC, POM, ABS,ASA,PSU, TPU, TPE med flera. Eftersom vi värnar om en hållbar framtid så erbjuder vi givetvis även återvunnet material samt biomaterial. Läs om postconsumer PP här samt om komposterbart biomaterial här.

Med detaljviktskapacitet från ett bråkdels gram upp till ett kilo, producerar vi både tekniskt avancerade artiklar i konstruktionsplaster och mindre komplicerade produkter i volymplaster. Även insert av metall och magnet.

 

Formsprutningsmaskin - JIJ-Plast AB
Formsprutningsmaskin - JIJ-Plast AB

Här ser ni lite exempel på maskiner i vår fabrik. Bilderna ovan är på vår formspruta med låskraft på 1000 ton, med robot och skottvikskapacitet på 4 kg. Till höger visas en av våra nya 60-tonnare, även den med robot. Har ni frågor om hur vi kan hjälpa er med något projekt så tveka inte att ringa oss på 042-220015, välkomna!

Formsprutningens fördelar

Vi är förespråkare av att använda miljövänliga alternativ och det finns givetvis många olika biomaterial / bioplaster på marknaden och vi hjälper gärna till att hitta det du är ute efter. Välkomna med era förfrågningar!

Vi har ett bra kontaktnät med mycket kunskap och vi är medlemmar i Nordisk bioplastförening (nordiskbioplastforening.se)

Vi driver även denna hemsida med fokus på bioplaster: Formsprutning av bioplaster – bioplaster.se även denna sida är under uppbyggnad Formsprutning av bioplast, plast, biomaterial – Formsprutning (form-sprutning.nu)

Lite mer information:

POLICYS FÖR BIOPLAST -Ett ramverk för hållbar industriell tillväxt i EU

Faktablad – European Bioplastics

http://jij-plast.se/vara-tjanster/formsprutning/

Nordisk Bioplastförening – jij-plast

Single-use plastics (europa.eu)

Bioplaster – Svensk Plastindustriförening SPIF

Om ni vill träffas och diskutera något projekt på ELMIA Subcontractor så brukar vår monter se ut något i stil med detta, hoppas vi ses.

Formsprutningsmaskin - JIJ-Plast AB
Formsprutningsmaskin - JIJ-Plast AB

Anpassade lösningar och hållbar produktion

Från tekniskt avancerade produkter i konstruktionsplaster till enklare volymprodukter, vår flexibilitet och tekniska kapacitet inom formsprutning gör oss till en ideal partner för ett brett spektrum av applikationer. Vi erbjuder även insert-teknik för integration av metall- och magnetkomponenter, vilket ytterligare breddar vårt erbjudande.

  • Avancerad maskinpark: Våra formsprutningsmaskiner är utrustade med den senaste teknologin, inklusive robotar för ökad effektivitet och precision.
  • Breddad materialkompetens: Vi hanterar ett brett utbud av material och erbjuder hållbara alternativ för att möta dagens miljökrav.
  • Anpassningsbar produktion: Vår kapacitet sträcker sig från små detaljer till stora komponenter, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar för våra kunder.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt nästa projekt inom formsprutning? Kontakta oss på 042-220015 för att diskutera dina behov eller planera ett möte med oss. Vi ser fram emot att förverkliga dina idéer med vår expertis inom formsprutning plast och formsprutningsmaskin.