jij-plast - Pathease - för bättre arbetsmiljö

Kundcase: Pathease 80 & Pathease 150

”Har önskat mej och mina kollegor en bättre arbetsmiljö vid utskärningsarbete inom patologi. Man övergick till engångssprutor i slutet på 50-talet, men vi får fortfarande montera blad och diska verktygen. Vi använder långa rakblad och vid byte av dessa är det stor risk att skära sig. Har därför önskat mej en engångskniv.

Har blivit rekommenderad att anlita JiJ-plast, då denna firma är känd för att vara skickliga och innovativa.  På bara ett halvår har jag fått fantastiska knivar som är uppskattade av medarbetarna. Kniven blev långt över förväntan. Jag har fått en god uppdatering under utvecklingsprocessen vilket har minskat oron över hur det skall gå. Har inte enbart fått fina verktyg utan också ett gott stöd med support av alla de slag av både Produktutvecklaren Thomas Palm och VD Stina Delin.

Leg.Läk. Karin Schemschat, K Schemschat AB”

JIJ-Plast AB har ännu en gång hjälpt till att skapa historia! Vi fick den stora äran att vidareutveckla ideerna från erfarna Patologen Karin Schemschat (Leg.Läk. specialist i patologi, cytologi och rättsmedicin). Resultatet är utskärningsknivarna Pathease 80 och Pathease 150 som är patenterade och designskyddade, de är primärt avsedda för användning inom patologi och rättsmedicin. Brister inom arbetsmiljön gjorde att tankarna om dessa knivar föddes och nu kan alla skörda frukten av Karins enorma driv för att hjälpa sina kollegor i branschen.

KÄNNETECKEN FÖR PATHEASE 80/150

SKARP – svenskt rostfritt stål som håller skärpan längre än kolstål.
SÄKERHET – handtagets speciella utformning säkrar greppet och minskar skaderisken.
HYGIENISK – de är av engångstyp, patologen ska ej behöva diska och montera verktyg.
PRAKTISK – inbyggd linjal och handtagets tjocklek anpassat för storsnitt.
SNABB ANVÄNDNING – fingrarna får plats mellan handtag och skärbräda.

Pathease 80 använd med fördel till lilla utskärningen samt Pathease 150 till stora utskärningen och organdissektion under obduktion. Läs mer om knivarna här https://pathease.se/
Pathese knivarna är utvecklade av Thomas Palm från JIJ-Plast AB på uppdrag av Karin Schemschat. Karins enorma kunskap och erfarenhet inom sina expertisområden, har tillsammans med vår stora kunskap och kontaktnät gjort att utvecklingen av dessa knivar har gått snabbt och smärtfritt – helt enkelt en solskenshistoria!

JIJ-Plast har varit spindeln i nätet och har hjälp till med bland annat innovation, projektledning, design, konstruktion, prototyper, styrning av underleverantörer, verktyg, formsprutning, foto, animering och webdesign.

Pathease 3D-printade prototyper

Pathease 3D-printade och limmade prototyper innan verktyg tillverkades

Ett av Karins stora önskemål, förutom såklart en säker produkt inom Patologin, var att knivarna skulle tillverkas i Sverige. Vi anser att vi har lyckats väldigt bra med det, i samarbete med flera svenska kompetenta underleverantörer har vi säkrat att så blev fallet. Vi är stolta över att kunna bidra till säkrare arbetsmiljö på sjukhusen över hela världen och att vi samtidigt säkrar arbetstillfällen i Sverige.

Pathease-80-dimensions  PATEASE-150-DWG-dimen-SE

Utskärningsknivarna går nu att beställa hos SOLLEX   Glöm inte att titta in på hemsidan https://pathease.se/ för att se mer om dessa fantastiska produkter.

Tveka inte! har ni ett projekt som ni önskar hjälp med? Kontakta oss nu på e-post eller ring 042-220015 / 0705-369180

K-Schemschat-Pathease-QCPathease-80-kniv-verktygPathease-80-i-fodralK-Schemschat-Pathease QC1

 

Artikel i Plastforum nr7 2018, Pathease - Karin Schemschat - JIJ-Plast AB

Artikel om Pathease i Plastforum nr 7 2018.