JIJ-Plast AB blir grönare med återvunnen postconsumer PP

Återvunnen postconsumer PP för mer hållbar tillverkning.

JIJ-Plast AB producerar nu även i återvunnen postconsumer PP, ett ansvarfullt och hållbart alternativ producerat med hjälp av teknik i framkant.

De nya materialen innehåller 95% återvunnet material från hushållsavfall och endast 5% stabilisatorer, det här är utveckling i världsklass!

Detta är givetvis mycket intressant med tanke på högaktuell klimat- och miljödebatt, samt förväntad lagstiftning och inte minst slutkundernas krav.
Materialen produceras i QCPs återvinningsanläggning i Holland. Generation 1 , mörk grå variant, Lättproducerat! Fungerar mycket bra i produktion och är segt och flexibelt som PP ska vara. Materialen finns i varianter med smältindex mellan 12-80.
Nu finns det även en ny variant på material med ljusgrå egenfärg, som går att färga in! se exempel i blått och gult nedan.

JIJ-Plast AB producerar i återvunnen infärgningsbart postconsumer PP, 95% återvunnet material från hushållsavfall.

 

QCP är en återvinningsanläggning i Holland, ett 50/50 joint venture mellan materialproducenten Basell och återvinningsbolaget Suez.

Man återvinner och regranulerar material från plasthushållsavfall som samlas in från Holland, Belgien och Tyskland (man för även dialog med Sverige om samarbete).

https://www.qcpolymers.com/circular/